Nu stiu cum sunt unii, dar mie nu-mi place sa petrec foarte mult timp in bucatarie, de aceea sunt mereu in cautare de retete rapide si gustoase.
O reteta geniala, si cred pe gustul tuturor, este o reinventie a cartofilor la cuptor.
Aveti nevoie de:
- cartofi albi (special pentru prajit)
- malai
- sare
- ulei
- boia de ardei
Se pregatesc 4, 5, 6 sau cat de multi doriti si se curata de coaja. Dupa ce se spala, se taie in bucati mai mari, potrivit pentru copt, pe lungimea acestuia. Daca se doresc mai crocanti se taie in dimensiuni mai mici. Apoi se ung cu ulei pe toata suprafata dar nu din abundenta, sfatuiesc sa folositi o spatula sau chiar manutele.
Malaiul se amesteca cu sarea si cu boia de ardei, eu o prefer pe cea picanta, dar fiecare cu gustul lui.
Pe o tava se pune o hartie de copt ca sa nu se lipeasca capodopera culinara. Aseazati cartofii in tava si imprastiati malaiul cu generozitate, iarasi e mult mai practic sa folosim mainile.
Se lasa la cuptor la o temperatura cat mai ridicata timp de vreo 30 minute. Evident ca depinde de cuptorul fiecaruia, asa ca mai puteti sa-i intoarceti si sa-i incercati din cand in cand sa fiti sigur ca nu se ard.
Se pot servi ca garnitura sau ca atare, “just snacking” alaturi de un sos de usturoi, yammm
Pofta buna, dragilor!