Te-ai mutat de curând și vrei să transformi o casa cu etaj într-o locuință inedită? Creativitatea este cea care dă tonul alegerilor inspirate în materie de amenajare. Totuși, e important să ai în vedere și regulile cu privire la integrarea obiectelor de mobilier și trasare a spațiului disponibil. Nimic nu se compară cu farmecul aparte al elementelor de design aflate în perfectă armonie.
Totuși, înainte de a te gândi la cele mai bune modalități de compartimentare și decorare a camerelor e indicat să definești o privire de ansamblu.
Ce trebuie să ai în vedere înainte de a amenaja o casă cu etaj?
Amenajarea unui proiect casa cu etaj nu-i deloc o treabă ușoară. Totuși, există câteva trucuri care te vor ajuta să obții rezultatele dorite, fără prea multe eforturi:
- Gândește-te foarte bine la scopul utilizării fiecărei încăperi – Alocă un rol funcțional fiecărui spațiu din locuință. Dacă ai o familie numeroasă încearcă să compartimentezi locul în așa fel încât fiecare membru al casei să se bucure de intimitate și confort.
- Trasează cu atenție zonele – De obicei, zona de zi, dedicată activităților care fac parte din rutina zilnică, se află la parter. Sus, la etaj, este amplasată zona de noapte, unde te poți relaxa și odihni.
- Ia în calcul preferințele și nevoile personale – Acasă nu este doar un loc, ci devine o stare de fapt, un spațiu doar al tău, care te reprezintă și-ți poate oferi momente speciale. Atunci când te hotărăști să demarezi procesul de amenajare nu uita cât de important este să integrezi doar elemente care să-ți definească stilul. Nu te rezuma doar la tendințele din piață – adaugă și un plus de originalitate rezultatului final.
Cum să amenajezi o casă cu etaj?
Dacă ai bifat toți pașii aferenți pregătirii spațiului, e momentul să treci la activitățile propriu-zise de amenajare.
Iată câteva surse de inspirație pe care merită să le ai în vedere pentru proiecte case cu etaj:
- Stil minimalist – Dacă îți plac lucrurile simple, de impact, atunci ar trebui să încerci o amenajare minimalistă. Folosește o paletă cromatică neutră și integrează elemente elegante pentru a adăuga un plus de personalizare spațiului. Optează pentru eficiența zonelor open space și adaugă ferestre mari, care să permită luminii naturale să pătrundă în casă. În ceea ce privește decorațiunile, poți crea contraste interesante cu ajutorul obiectelor în forme geometrice.
- Stil urban – Folosește materiale precum betonul, oțelul, sticla și lemnul cu aspect brut pentru a adăuga o notă industrială în designul interior. Dacă îți place să ieși în evidență prin alegerile extravagante nu ezita să alegi tablouri cu teme urbane, obiecte decorative contemporane și accesorii moderne.
- Stil rustic – Urmărești adesea proiecte case cu etaj în stil rustic? Dacă vrei să ai parte de rezultatele dorite, folosește nuanțe de maro, bej, crem și verde pentru pereți și finisaje. Utilizează materiale naturale precum lemnul și piatra pentru a crea un aspect autentic. Nu uita de mobilierul cu forme simple și robuste.
O casa cu etaj este cu adevărat o investiție pe termen lung.
Amenajeaz-o conform stilului personal și bucură-te mult timp de confort și intimitate!