Noul an aduce noutati editoriale si promite o varietate numeroasa de carti din toate bransele.
Cititul prezinta reale beneficii care ne fac viata mult mai buna.
Micul tau hobby te ajuta sa ai o cultura generala cat mai ampla. Cunostiintele dobandite cresc pe masura ce citim mai mult.
O problema in randul comunicatiei este exprimarea coerenta si fluenta. Cartile ne dezvolta o mai buna exprimare si sa na imbogatim vocabularul. Memoria este imbunatatita si astfel nu o sa mai uiti zile de nastere sau alte evenimente importante. Un alt avantaj al lecturii este stimularea imaginatiei, baza creativitatii si al anticiparii.
Asa ca deconecteaza-te si relaxeaza-te cu o carte buna. Daca nu ai idei, iti prezentam cartile aparute anul acesta.
Lapidarea Sorayei – Freidoune Sahebjam tradusa de Daniel Voicea
Cartea descrie povestea unei femei din Iran in anul 1986, care este obligata sa se marite de la varsta frageda. Dupa ce aceasta ii face 4 copii, sotul ei decide sa isi ia alta sotie. Soraya refuza acest lucru si cere divortul. Pentru a nu-i oferi ceea ce Soraya ii cere, sotul pune la capat un complot marsav, in care aceasta este acuzata de adulter.
Povestea este dramatica si reflecta viata violenta si salbatica la care sunt supuse femeile iraniene. Femeile nu au nici un cuvant in fata barbatiilor indiferent de varsta.
Cartea este ecranizata intr-o productie dureroasa si reala, merita si trebuie vazut.
Insomnii – Irina Binder
O carte despre frumusete, despre ganduri si iubire. Cred ca aceasta carte ne face pe fiecare sa ne regasim, sa indragim mai mult ciocolata amaruie. Desi pana acum Irina ne-a tot surprins cu romane de dragoste, aceasta carte e un pic mai diferita. Veti gasi in ea multe citate frumoase care iti vor provoca insomnii.
Floarea desertului. Calatoria extraordinara a unei nomade din desert – Waris Dirie si Cathleen Miller
Carte este bazata pe intamplari adevarate din viata lui Waris Dirie. Dupa aceasta carte s-a facut un film in anul 2009.
Personajul principal se hotaraste sa fuga cand este fortata sa se casatoreasca cu un barbat mai in varsta si reuseste sa strabata tot desertul singura la doar 13 ani. Viata ei este fascinanta, cu foarte multe episoade interesante, mai ales ca ajunge ambasador de onoare pentru drepturile omului.
Genocidul impotriva armenilor – Michael Hesemann
La inceputul secolului al XX lea au pierit 1.5 milioane de oameni. Conform relatarile istoricilor, imperiul otoman a provocat o conspiratie impotriva armenilor provocand una dintre cele mai mari catastrofe ale secolului trecut. Genocidiul armenilor a fost cauza, probabil, a unor aberante motive rasiste sau religioase.
Autorul acestei carti a studiat istoria, jurnalistica, antropologia si este un autor de succes de latura internationala, un excelent jurnalist si profesor. Ne aduce in lumina dovezi noi din Arhiva secreta a Vaticanului.
O carte care te va tine in priza si cu sufletul la gura.