Shaorma este un fel de mancare apreciat in intreaga lume, iar in ultimul timp a devenit din ce in ce mai populara si in Romania. Desi carnea de shaorma este vedeta acestui preparat, legumele au si ele un rol cat se poate de important.
Daca detii un restaurant fast food si vrei sa ai cele mai bune preparate, continua sa citesti si afla care sunt legumele ce se potrivesc cel mai bine in preparate cu carne de shaorma de pui sau de vita!
Legume potrivite pentru carnea de shaorma de pui:
Carnea de pui are un gust delicat si o textura suculenta, motiv pentru care aromele si textura legumelor trebuie sa fie echilibrate si sa completeze cat mai bine preparatul. Iata cateva optiuni excelente:
- Sunt proaspete, suculente si aduc o nota usor acidulata shaormei de pui. Taiate in felii subtiri sau cuburi mici, aroma rosiilor se potriveste perfect in combinatie cu carnea.
- Proaspeti si crocanti sunt perfecti pentru a diversifica texturile, dar si pentru aroma racoritoare pe care o dau shaormei de pui.
Catravetii pot fi taiati in rondele sau bastonase subtiri astfel incat sa fie usor de mestecat.
- Salata verde. Indiferent ca e romaine, iceberg sau frisée, salata adauga un plus de prospetime si o textura usor crocanta shaormei de pui.
- Rosie, alba sau verde ofera un gust usor picant si un contrast interesant in combinatie cu carnea de pui. In cazul cepei, feliile ar trebui sa fie foarte subtiri, astfel incat gustul sau puternic sa nu iasa foarte mult in evidenta in comparatie cu celelalte preparate.
- Kapia sau gras, ardeiul adauga culoare si o dulceata delicata shaormei de pui. Cel mai bine ar fi ca bucatile de ardei sa fie gatite cateva minute pentru a capata o aroma mult mai intensa si mai dulce.
Pe langa legume si carnea de shaorma, un sos de iaurt sau un sos de usturoi va completa perfect shaorma de pui, aducand o nota proaspata si cremoasa preparatului.
Legume potrivite pentru carnea de shaorma de vita:
Carnea de vita are un gust intens si o textura bogata, iar combinatiile de legume trebuie sa fie alese cu atentie pentru a se completa reciproc. Iata cateva sugestii delicioase:
Vinete. Vinetele coapte pe gratar adauga o textura cremoasa si un gust bogat shaormei de vita.
Dovlecei. La fel ca si vinetele dau o aroma unica si o textura placuta shaormei de vita.
Gogosari. Copti si murati in otet, gogosarii adauga o aroma intensa si un gust acrisor ce se potriveste perfect cu carnea de shaorma de vita. Feliile de gogosari murati trebuie sa fie taie cat mai subtiri, astfel incat gustul acrisor sa nu fie prea puternic in comparatie cu celelalta ingrediente.
Varza. Salata de varza alba sau rosie tocata marunt ofera o textura crocanta si un gust usor acrisor shaormei de vita.
Ceapa. Pentru a se potrivi alaturi de celelalte ingrediente, ceapa poate fi si caramelizata. Gatita astfel, ceapa adauga un gust unic preparatelor cu carne de shaorma.
In ceea ce priveste sosurile, poti alege un sos de iaurt, sos de mustar, sos de rosii sau sos de hrean pentru a evidentia aromele si pentru a adauga o nota distincta shaormei de vita.
Asa cum legumele potrivite pot transforma o shoarma de pui sau de vita intr-un preparat savuros si sanatos, asa si calitatea carnii are si ea rolul ei.
La Cinar Distribution vei gasi intotdeauna cea mai buna carne pentru shaorma si doner – proaspata, condimentata si livrata in conditii optime. Tu de unde cumperi carnea pentru restaurantul tau?