Din fericire, cura de detoxifiere cu salata poate fi urmata in orice anotimp deoarece multe legume pot fi cultivate in sere si culese mai tarziu. Fara aragaz, fara efort, salata greceasca este perfecta pentru zilele de primavara, asigurand organismului cantitatea necesara de nutrienti.
Timp de prepararea: 15 minute
Numar de portii: 4
2 rosii tari copate
2 castraveti mici
1 ardei rosu dulce
cateva masline verzi fara samburi
150 g de iarba-grasa
1 legatura de patrunjel
100 g brana feta rasa
4 linguri de ulei de masline
1 lingura de otet
sare
Spala bine rosiile, indeparteaza cu grija coaja, scoate semintele si taie-le pe toate in rondele potrivite. Taie la fel si restul legumelor. Curata iarba-grasa, sterge-o de apa cu ajutorul unui servetel si toaca marunt feunzele.
Pune toate ingredientele separat intr-un vas de dimensiuni medii. Dar nu pentru mult timp deoarece se pot pierde vitaminele esentiale pe care acestea le contin.
Amesteca, separat, uleiul, otetul si pune putina sare, toarna compozitia peste salata. Imbina mai bine aromele tuturor ingridientelor cu ajutorul unei palete de salata.
Iarba-grasa este o planta utilizata atat ca aliment, cat si ca medicament pentru unele boli. Se consuma frunzele carnoase si acrisoare sub forma de salata. Ca medicament se foloseste sub forma de ceai sau de infuzie, in tratamentul unor boli ale sistemului digestiv. Pentru consum este cel mai adesea culeasa de cunoscatori direct din natura. Poate fi cultivata, cu succes intr-un colt insorit al gradinii, alaturi de salata verde.