Fotografie de cottonstudio pe pexels.com
Teama de eșec este motivul pentru care mulți oameni nu încearcă, dar și motivul pentru care mulți alții renunță prea devreme. Domeniul de business în România este provocator, aduce satisfacție, dar și multă frustrare. Cu toate astea, nimic nu este posibil dacă nu încerci din nou. Atunci când o afacere eșuează privește acest lucru ca pe o nouă oportunitate, nu degeaba Dalai Lama spune: „Când pierzi, nu pierde lecția!”. Eșecul în afaceri nu este sfârșitul lumii. Dacă ai trecut recent prin așa ceva s-ar putea să te găsești în situația de a reevalua strategia. Important este să nu renunți!
Iată cum poți să deschizi un cabinet medical privat, deși ai eșuat înainte
1. Acceptă, analizează și ia-o de la capăt
Știai că 97% dintre afacerile la început de drum, falimentează în primii trei ani? Treaba asta este tare frustrantă, dar dacă o afacere nu a funcționat asta nu înseamnă că cea nouă nu va avea succes. Acordă suficient timp pentru a procesa ce s-a întâmplat. Deși autoreflecția poate fi câteodată, o experiență descurajantă este necesar să privești lucrurile obiectiv, să accepți și apoi, să treci la treabă, focusat pe un nou plan de afaceri. Cel mai important aspect în această etapă este să iei legătura cu specialiști care să te ajute în realizarea lui. Dacă ești medic lucrurile sunt mai simple în acest sens, dar tot trebuie să te informezi corect asupra aspectelor legislative care stau în spatele deschiderii cabinetului.
Așadar: de ce ai nevoie pentru a deschide un cabinet medical privat în România? Cum ar putea cabinetul medical privat pe care vrei să-l deschizi să facă o reală diferență în viața pacienților? Ai suficienți bani pentru a deschide noul business sau este nevoie să te asociezi cu o altă persoană? De ce autorizații ai nevoie în România pentru a deschide un cabinet medical privat?
Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care va trebui să găsești răspunsuri prompte pentru a te asigura de reușită.
2. Investește în calitate
Edison a avut 1000 încercări până când a inventat becul. Nu a spus o secundă că a eșuat, ci doar că a necesitat 1000 de pași până a ajunge la lumină. Așa și tu! Dacă ai răspuns întrebărilor de mai sus și ai construit un plan de afaceri sustenabil este momentul să treci de la teoria la practică.
Odată ce ți-ai însușit lecția și ai înțeles unde ai greșit, ține cont de următoarele aspecte:
- Alege locația și ai grijă ca business-ul să fie într-o zonă centrală și cu acces facil, iar dacă deschizi cabinetul medical într-o scară de bloc ține cont că trebuie să obții acceptul vecinilor .
- În România cabinetele medicale pot funcționa atât individual, cât și sub formă de societăți civile medicale, comerciale cu personalitate juridică proprie sau sub formă de asociații. Totul pornește de la Colegiul Medicilor din România care atestă libera practică a medicului care înființează cabinetul. Discută cu un avocat și ia legătura cu o firmă de contabilitate care să te sprijine în simplificare întregului proces legislativ, destul de complicat și haotic la prima vedere. Pe lângă medic, acum ești și antreprenor cu experiență în spate și care a înțeles că oamenii au o mare pondere în succesul unei afaceri
- Alege echipamente medicale de calitate, de la aparatura medicala modernă, la aparate de diagnostic și monitorizare care sunt la fel de importante ca expertiza înaltă a medicului care le folosește. De exemplu, lampa Benq de la Med Tehnica face parte din accesoriile medicale necesare într-un cabinet medical adaptat noilor standarde și cerințe în continuă schimbare. Mai mult decât atât, echipamentele medicale reprezintă piatra de temelie a siguranței pacienților contribuind semnificativ la starea lor de sănătate, iar acest aspect este esențial dacă dorești să reușești în business
- Ia legătura cu o echipă de arhitecți și amenajează spațiul pentru a fi cât mai intim, prietenos și practic cu cei care îi trec pragul. Oamenii nu mai vor să meargă la medic cu un nod în gât, cu sentimentul că nimic nu se poate rezolva și că boala este o stare firească, că nimeni nu-i bagă în seamă sau că atmosfera este împovorătoare. Din contră, oamenii preferă cabinetele private pentru lejeritate cu care pot discuta cu medicii, pentru sentimentul de familiaritate și liniște pe care simpla așteptare pe coridor le-o poate oferi. Ține cont și de acest aspect!
3. Investește în prezența online
Dacă suntem în secolul XXI, atunci cerința pentru business-uri indiferent de domeniul de activitate este să investească în marketing online. Construiește un website intuitiv și deschide pagini de social media care să-ți ofere vizibilitate. Dacă nu ai timp să te ocupi, atunci ia legătura cu o agenție de promovare care va ști să folosească cele mai bune instrumente pentru ca afacerea ta să prindă viață online.
În concluzie, ai nevoie de curaj și de un plan nou de afaceri pentru a te reconecta la visul tău. Pașii nu sunt ușori, dar dacă știi ce vrei nu renunța. Eșecul este o lecție, depinde numai de tine dacă îl privești ca pe o nouă oportunitate!