Casa este cel mai necesar lucru in existenta cuiva si poate varia de la simplitate pana la un palat, cu zeci de dormitoare, bai, si alte spatii speciale. Construirea unei case de baza nu este un lucru simplu si obisnuit, dar aici sunt unele linii directoare generale si o lista de baza cu pasii implicati in construirea unei case.
Selectati o locatie pentru casa ta. Criteriile de decizie sunt: climatice – inundatiile, variatiile de temperatura sunt conotatii speciale inainte de a alege locul constructiei; stabilitatea solului – casele construite pe nisip sau alte pamant instabil vor esua probabil intr-o perioada scurta de timp. Selectia locatiei este conditionata si de disponibilitatea utilitatiilor pentru energie electrica, apa potabila, telefon, precum si existenta unui ajutor medical, scoli de buna calitate sau locuri de aprovizionare.
Ati gasit locul potrivit, cumparati-l, desi necesita o investitie consistenta, constructia unei case inseamna caminul familiei tale.
Proiecteaza casa. Arhitectii si inginerii au o pregatire speciala cu experienta in case de proiectare, si puteti apela la serviciile lor pentru a facilita cerintele de Codul jurisdictiei zonale.
Proiectul implica cate dormitoare, locuri de depozitare, camere pentru birouri, bai sau daca se va construi un garaj. Amintiti-va ca este mai simplu sa adaugati o camera in timpul constructiei initiale decat o remodelare mai tarziu. Un garaj poate fi de un real ajutor in gospodaria dumneavoastra.
Ancheta proprietatii consta in analiza structurii, obstacolele pe care le puteti elimina , orientarea si pozitionarea casei cat mai bine.
Drenajul apei este un aspect foarte important, deoarece conteaza cat de departe doriti sa tineti aoa pentru a mentine un subsol uscat. Umiditatea mare inseamna un numar crescut de insecte si este important sa gasim solutii pentru a elimina acest aspect. Scurgerea poate fi prin santuri ascunse, acoperite cu iarba, care va parcurge un drum lung pentru a controla scurgerea apei de suprafata.
Guri de scurgere necesita plasarea de conducte sub alee pentru a evita inundarea marginilor si pentru a nu afecta peisajul.
Permisele de autorizatii de constructii sunt:
Permis de fosa septica
Permis electric
Permis de instalații sanitare
Un mecanic (de aer condiționat ) permis
Autorizatie de mediu
Instalati conductele de apa potabila, canalizarea si guri de scurgere in pereti. Acestea pot fi plafonate dupa ce zidurile au fost terminate.
Instalati aerul conditionat si conductele de caldura, si fixati conductele cum este necesar pentru a impiedica miscarea dintre ele.
Izolarea peretilor este necesara pentru un consum mai mic de energie, acolo unde clima nu ajuta. Spatiile vizate pentru izolare sunt spatiile dintre grinzi, tavanele si peretii exteriori. Materialul cel mai folosit este gips-carton, dar se mai utilizeaza si poliesterul, cherestea de lemn pentru panouri subtiri.
Pentru baie, se utilizeaza instalatii de cada sau dus, precum si alte programe de sanitare cu interfata de ziduri finite. Asigurati-va ca instalatiile sanitare sunt situate in mod corect, iar conductele sunt protejate si bine ancorate.
Instalati chiuveta pentru bucatarie si asigurati un drenaj eficient, cu tevi de calitate. Dupa ce au fost montat toate utilitatile si aparatele porneste-le pentru a verifica detaliile.