Un adevarat medicament universal este mierea cu catina. Fata de citrice, cantitatea de vitamina C este de zece ori mai multa si fata de macese, de doua ori.
Pe langa o cantitate impresionanta de vitamina C, amestecul contine vitamine importante precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, O, calciu, celuloza, fier, fosfor, potasiu, magneziu si beta caroten.
In urma cercetariilor, catina din Romania este unica, s-a dovedit ca are in componenta sa un complex de vitamine, microelemente, aminoacizi si minerale.
In anotimpul rece de iarna corpul nostru trece prin schimbari mari si sistemul imunitar este pus la incercare. Catina are proprietati benefice si impreuna cu mierea te ajuta sa-ti incarci corpul cu vitamine, astfel sa fii protejat de raceli.
Catina ajuta la cresterea imunitatii si ofera rezistenta la efort fizic. Elevii si studentii pot folosi in perioade dificile, in care sunt solicitati intelectual, ginsengul autohton.
Acesta ajuta chiar si in asteniile de primavara/toamna redandu-i corpului vitalitate si energie.
Avantajele folosirii catinei sunt multiple: intareste sistemul imunitar, imbunatateste vederea, asigura o buna functionare a sistemului endocrin, reduce riscul unui atac de cord si practic, intregul corp functioneaza mai bine.
Complexul de catina cu miere contine microelemente, care sunt asemenea sangelui si de aceea se asimileaza usor in organism. Catina are proprietati reparatoare, antibacteriene si vindecatoare, alaturi de miere ce imbunatateste functionarea ficatului, sistemul digestiv si circulatia sangelui.
Cum se prepara catina cu miere de albine
Este nevoie de 500 g de catina, 500 g miere si un borcan mare de 800 g.
Se zdrobesc bobitele de catina, se strecoara, se pun in borcan, se adauga mierea si se lasa 3 saptamani in frigider cu capacul inchis la macerat.
Tineti cont de cantitatea de miere folosita, daca este prea putina, preparatul va iesi la textura prea subtire si va fermenta.
Se recomanda a se consuma cate o lingurita, pe stomacul gol, in fiecare zi pentru a inzdraveni corpul cand este incercat de raceala.
Se consuma zilnic cate o lingurita din acest preparat si astfel organismul este fortificat in perioadele cand raceala si gripa incearca sa ne razbeasca.
Pentru un concentrat mai puternic adaugati peste catina cu miere, 100 ml gel de aloe vera, 5 linguri de polen, 50 ml pasta de usturoi si macerat de afine. Este un medicament foarte puternic impotriva oricarei boli.
Siropul de catina este ideal pentru problemele de constipatie si reglarea tranzitului intestinal.
Uleiul de catina are multiple intebuintari si beneficii: arsuri, anemie, alcoolism, stres, urticarie, diaree, ulcer si reumatism.
Vezi ce beneficii implica consumul de ulei de catina in articolul urmator
One Comment
Gina Bradea
Eu mereu răcesc iarna, voi încerca mierea cu cătină. Mulțumesc pentru sfaturi!