Retine sfaturile specialistilor si uita de disconfort si de durere!
Te intrebi care este secretul gingiilor puternice? Printre altele, rasucitul atei dentare… zi de zi. Daca renunti la acest tratament, risti sa fii afectata de diverse boli si chiar sa nasti prematur. Si persoanele care sufera de osteoporoza se afla in vizorul acestor senzatii neplacute. Solutiile propuse de noi pentru gingivita te vor ajuta sa imparti celor dragi zambete care emana sanatate!
Sfatul stomatologului
Neglijenta, aceasta afectiune se poate croniciza si transforma in timp intr-o paradontita marginala. Apare in urma cauzelor locale: carii netratate, igiena bucala deficitara, depozitare de tartru, resturi radiculare, tratamente incorect efectuate, iritatie nicotinica, malpozitii dentare, accidente de eruptie dentara.
Cauzele generale pot fi: hormonale (sarcina, menopauza), boli digestive, ale sangelui, hepatice, renale, diabet, fibre eruptive, alergii, intoxicatii.
Solutie
Este important sa adopti o igiena riguroasa: alege-ti o periuta de dinti cu punti dentare, schimb-o la fiecare 2-3 luni, clatesteti cavitatea bucala cu apa de gura, foloseste ata dentara si o pasta de dinti adecvata. Mergi la dentist de doua ori pe an. Consuma meniuri bogate in fructe si legume proaspete.
Sfatul nutritionistului
Tutunul, alcoolul si alimentatia dezechilibrata favorireaza acumularea placii dentare si potenteaza riscul inflamatiilor gingivale. Bauturile carbogazoase dietetice prezinta un factor de risc pentru smaltul dintilor din cauza acidului continut. O dieta bogata in calciu (lactate, branzeturi, legume verzi), magneziu (cereale, nuci, alune, carne rosie), fosfor (peste, galbenus de ou) si fluor (ceai, peste) te va ajuta sa-ti mentii sanatatea dentara.
Tratament naturist
Inlocuieste dulciurile cu zarzavaturi si fructe crude ce favorizeaza o curatare mecanica a dintilor, iar zaharul din alimente cu indulcitori. Evita alimentele prea reci sau prea fierbinti, mai ales alternanta lor. Daca nu te poti spala pe dinti, dupa fiecare masa, rontaie un mar sau un morcov crud.
Sfatul acupuncturistului
Exista remedii temporare, dar e recomandata indetificarea si tratarea motivului acestei sensibilitati: poate fi o dereglare functionala a ficatului sau a rinichilor. Consuma sau utilizeaza sub forma de gargara ceaiuri de sunatoare, musetel sau coada soricelului (alina disconfortul procesului inflamator). Sub forma de gargara poti folosi si sucul de lamaie diluat in apa (un fruct stors la 250 ml). Foloseste o solutie salina cand iti periezi dintii.
Remediu
Stimuleaza punctele dintre nas si buza superioara, maseaza gentil maxilarele in zona alveolelor. Vei imbunatati circulatia locala si vei reduce leziunile produse la periaj. Si sucul de morcovi ajuta la la refacerea leziunilor formate in timpul periajului (consuma zilnic intre 50 si 250 de ml).