Serveste-i pe cei dragi cu un dulce delicios, dar mai bun pentru inima. Banana pisata inlocuieste untul traditional si faina integrala de grau asigura cerealele integrale in aceste prajiturele de 88 de calorii. Aluatul este subtire, deci foloseste un polonic mic pentru a- turna in formele pentru briose.
1 cana faina integrala de grau alba
1 cana zahar
1/2 cana pudra de cacao neindulcita
3/4 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicaobonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1 ou mare
1/2 cana piure de banane (una de marime medie)
1/2 cana apa calda
1/4 cana lapte
1/4 cana ulei vegetal
3/4 lingura extract de vanilie
72 bucati zmeura (1/4 cana)
Incalzeste in prealabil cuptorul la 180 de grade si aseaza gratarul in pozitie centrala in cuptor. Acopera 24 de forme pentru briose de marime obisnuita cu hartiute speciale si unge-le cu spray special pentru gatit pentru a nu se lipi. Intr-un bol mare, amesteca faina, zaharul, pudra de cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Intr-un alt bol, bate impreuna oul, banana zdrobita, apa, laptele, uleiul si vanilia. Combina amestecul de faina in cel de faina. Toarna compozitia pentru briose in forme, umplandu-le doar 3/4. Pune cate 3 zmeurici in aluatul din fiecare forma. Coace 20 minute sau pana ce trece testul scobitorii.