Detectarea metalelor deschide o lume plină de emoție și aventură în aer liber, așa cum asigură ziarele și reportajele TV, poți găsi o avere atâta timp cât te asiguri că ai cumpărat detectorul de metale cel mai potrivit.
Este destul de posibil să găsești rapid tezaurul după ce ai cumpărat un instrument electric potrivit, dar desigur, trebuie să fii pregătit pentru toate posibilitățile deoarece s-ar putea să fii dezamăgit, deoarece în această căutare poți întâlni diferite lucruri, cum ar fi doze de bere sau cioburi de argint. Dar hobby-ul merită efortul pentru că poți găsi și bani și obiecte de valoare, ceea ce înseamnă că detectoarele de metale pot localiza aproape orice.
Totuși, există metale pe care un detector de metale nu le poate identifica?
Ce poate găsi detectorul de metale?
Un detector de metale este capabil să detecteze toate tipurile de metale. Aceste metale sunt împărțite în două categorii, feroase sau neferoase.
Fierul se referă la orice metal care este atras de un magnet. Metalele ferite sunt cele mai ușor de detectat datorită faptului că au proprietăți magnetice. Și dacă metalul este conductiv, șansele de a fi localizat sunt mari. Deși ruginesc când sunt expus la aer și apă, materialele din fier sunt încă ușor de găsit.
A doua categorie, metalele neferoase, se referă la metalele nemagnetice, care includ multe exemple, cum ar fi cuprul, aluminiul, alama și plumbul. Și unele unelte electrice folosite în detectarea metalelor pot determina chiar și locația elementului de mangan.
Metalele pe care un detector de metale nu le poate detecta
Detectoarele de metale funcționează pe baza electromagnetismului, așa cum am menționat deja, și acest lucru înseamnă în esență că ele emit câmpuri electromagnetice care se schimbă în timp și ascultă undele provenite de la aceste elemente conductive.
Se poate spune că cel mai dificil metal de detectat este oțelul inoxidabil. Motivul pentru incapacitatea dispozitivului de a localiza oțelul inoxidabil se datorează conductivității sale electrice slabe.
Și putem concluziona că pe baza definiției oțelului inoxidabil care are o permeabilitate magnetică scăzută, ceea ce înseamnă că nu produce un semnal suficient de puternic pentru a fi recunoscut.
În ceea ce privesc celelalte elemente pe care detectorul de metale nu le va identifica, acestea includ pietre prețioase, perle, oase și diamante, iar formele de hârtie și piatră sunt adăugate la acestea.
Poate fi setat un detector de metale pentru a detecta numai aur?
Având în vedere că există multe variante cu aliaje și dimensiuni exacte, din păcate trebuie să vă spunem că nu este posibil să reglați dispozitivul pentru a localiza numai un anumit tip de metal.
Există unele metale care au proprietăți aproape identice, ceea ce încurcă procesul de citire a acestora, chiar și atunci când folosiți cele mai complexe dispozitive electronice, ceea ce înseamnă că veți face în mod normal unele greșeli din când în când.
Detectorul de metale VLF (Frecvență foarte joasă)
Un detector de metale VLF este un dispozitiv de frecvență unică sau multiplă care constă într-o undă sinusoidală constantă. Unda sinusoidală ajunge în jos și în pământ pentru a localiza o țintă metalică. Odată ce începe, dispozitivul încarcă ținta și eliberează un curent de vârtej care constă din bucle de curent electric produse în conductori de un câmp magnetic alternativ în conductor. Acest curent este apoi trimis înapoi ca un semnal care îți spune că ai găsit o țintă!
O neînțelegere comună cu detectoarele de metale pentru aur este că nu poți obține o cantitate bună de adâncime de la un detector de metale VLF. Această convingere nu este adevărată, deoarece atâta timp cât ai setat corect detectorul de metale VLF și folosești cel mai bun detector în condițiile potrivite cu bobina potrivită, poți obține fără îndoială adâncime cu aceste aparate.
Desigur, un detector VLF poate avea un avantaj asupra țintelor mai mici, superficiale, în diferite condiții de sol. Trucul este să-l menții stabilizat, echilibrat la sol, iar dacă sensibilitatea este setată corect, acest lucru îți va îmbunătăți șansele de a găsi unele dintre cele mai mici particule de aur și bijuterii.
Detectorul de metale PI (Puls Inducție)
Cea mai bună și mai simplă descriere a unui detector de metale PI este un dispozitiv care vorbește mai întâi, apoi ascultă cu atenție. Detectoarele PI se deosebesc de detectoarele VLF, deoarece nu utilizează o undă sinusoidală continuă. Folosește un impuls care alternează rapid între pornire și oprire.
Dacă dorești să cauți metale în sol foarte mineralizat, cea mai bună opțiune ar fi să folosești un detector de metale PI, deoarece aceta funcționează mai bine decât VLF. Acest lucru se datorează abilității lor de a măsura viteza de decădere a semnalului țintei și a solului înconjurător din jurul acesteia.
Cu toate acestea, există zone precum depozitele cu mineralizare redusă unde un detector de metale PI pur și simplu nu va funcționa la întregul său potențial și în aceste zone, este recomandat să folosești mai bine cu un dispozitiv VLF.
Cum funcționează frecvențele în detectoarele de metale VLF?
Detectoarele de metale VLF lucrează cu o gamă de frecvențe înalte și scăzute. Frecvențele mai mari îți vor permite să găsești ținte mai mici mai aproape de suprafață și cele mai mici îți vor permite să cauți mai adânc pentru a găsi ținte mai mari, mai conductive.
Nici o frecvență nu funcționează mai bine decât alta. Totul se datorează condițiilor solului, setărilor fin reglate și dimensiunii bobinei tale. Căutătorii de aur experimentați vor avea adesea ambele tipuri de detectoare VLF & PI cu ei într-o căutare. Acest lucru este pentru a fi pregătiți pentru condițiile imprevizibile cu care se pot confrunta și având mai multe opțiuni este întotdeauna mai bine în acest caz.
Ai auzit vreodată de termenul stâncă fierbinte?
În industria detectării aurului, o întrebare pe care o auzim adesea este “Ce este un o stâncă fierbinte?” Stâncile fierbinți sunt condiții perturbatoare de sol detectate de un detector de metale și sunt văzute ca o țintă.
Acestea sunt magnetice sau au proprietăți magnetice care ies în evidență în solul înconjurător. Este esențial să înveți cum să le reduci corect. Cu toate acestea, chiar și pentru cea mai experimentată persoană în detectări de metale, acestea pot fi rareori complet evitate.
Cele două tipuri de mineralizare a solului
Două tipuri de mineralizare sunt relevante pentru vânătoarea de bucăți de aur. Primul tip este mineralizarea înaltă, sau conductivitatea solului. Acest tip de sol poate fi ajustat la detectoarele de metale PI și VLF.
A doua formă este solul feros sau magnetismul solului. Detectoarele de metale PI nu sunt afectate de acest tip de sol, în timp ce detectoarele de metale VLF sunt afectate în mare măsură.
Acum că ai o idee despre ce pot și nu pot face detectoarele de metale, sper că ești mai pregătit pentru aventurile tale de detectare a metalelor.
Asigură-te că întotdeauna iei în considerare metodele de detectare și pe cele pe care le vei întâlni. De asemenea, este crucial să ai grijă la setările și specificațiile detectoarelor tale de metale pentru a te asigura că le folosești la întregul lor potențial. Distracție plăcută și spor la găsit metale prețioase!