Care este nuanta ta?
Cea mai buna metoda de a-ti gasi culoarea ideala este sa incepi prin a-ti cunoaste cu certitudine tonul pielii. Sunt multe mituri care vorbesc despre cum poti sa fii sigura daca nuanta pielii tale este calda sau rece, dar cel mai practic mod este un test pe care ti-l poti face singura. Verifica-ti interiorul antebratului: daca vasele de sange vizibile sunt albastrui – tonul pielii tale este rece, iar daca acestea au tenta verzuie – tonul pielii este cald. Odata aflat acest factor important al ecuatiei cromatice a podoabei capilare, hai sa vedem care este cea mai buna culoare pentru tine:
Pentru parul blond
Argintiul si griul joaca un rol dominant in acest caz – cu ele poti tempera auriul suvitelor tale. Mai ales la sfarsit de vara, nuantele de auriu si galben ale parului sunt mai vizibile. Daca vrei sa le ponderezi aspectul, trebuie sa optezi pentru un blond cu tonuri cenusii alaturi de subtonuri argintii. Nu vrei ca rezultatul sa te incarunteasca, dar acestea sunt nuantele care dau luminozitate parului si imblanzesc trasaturile unui ten deschis. In cazul in care iti place sa alaturi nuantelor inchise si unele deschise, regula ramane valabila. De asemenea, nu ar strica sa te joci putin si cu bejuri – persoanele cu pielea in tonuri de piersica nu sunt avantajate de cenusiu (acesta le sterge trasaturile).
Daca tonul pielii
este rece, alege un blond cenusiu, un blond artic, blond perlat sau unul bej. Daca iti alegi culoarea si in functie de numarul de pe ambalajul produselor, cauta numarul ce au in componenta cifrele 0, 1 sau 11 (ex. 10.1 sau 9.11). Numarul din urma indica tonul – cifrele corespund aditivilor albastri sau verzi.
Daca tonul pielii este cald, incearca blondul auriu, blondul auriu-bej sau nuantele de miere. Cat despre numerotare, alege produsele inscriptionate cu cifre 2, 3, 4 (ex. 10.23 sau 9.02).
Pentru parul brunet
O culoare de par inchisa iti poate da putin de furca daca vrei sa adopti o nuanta prea puternica. Ai grija la tonurile de roscat, violet sau cupru – prin vopsire, parul saten inchis sau brunet poate prinde foarte usor aceste tente, mai ales pe masura ce culoarea se estompeaza. Ce este indicat? Sa pastrezi nuantele inchise in tonuri reci.
Daca tonul pielii tale este rece, poti incerca un saten natural, un saten inchis, un cafeniu sau un cafeniu-cacao. Cauta cutia produselor numere impare la final, cu exceptia celor care incep cu 3 (ex. 4.11, 5.01).
Daca tonul pielii este cald, incearca nuantele de ciocolatiu, aluna sau castaniu. Fa-ti o tinta din numerele pare (ex. 4.64 sau 5.02).
Pentru parul roscat
Esti foarte norocoasa atunci cand ultimele tendinte indeamna la nuantele apetisante ale vinului. Pe de alta parte, daca parul tau e roscat, fereste-te de suvitele in nuante de cupru sau blond; pastreaza-ti culoarea bogata si cat mai uniforma. Pentru ca imaginea ta sa fie ireprosabila, elimina subtonurile de oranj sau cupru – nimic nu este mai chic decat rosul pur pus in valoare de subtonuri ponderate de purpuriu.
Daca tonul pielii este rece, alege nuantele de purpuriu, grena sau rosu rubiniu. Cauta pe ambalajul produselor de colorare numere sau litere. Numerele, in acest caz, vor avea intotdeauna o cifra para si una impara sau o litera dubla ce indica rosul (ex. RR sau 6.54).
Daca tonul pielii tale este cald, poti opta cu incredere pentru un rosu aprins, cupru rosiatic sau cupru. Urmareste numerele pare si literele care nu se repeta (ex. RC, C, 7.6).