În sezonul rece, sistemul imunitar este supus la multe încercări, iar capacitatea lui de a face față este în scădere. Există mai mulți factori care își pun amprenta asupra imunității tale, cum ar fi diferențele de temperatură sau deficitul de vitamine.
Iată cum îți poți crește imunitatea în sezonul rece pentru a te feri de răceală și gripă!
- Alimentația are un rol major în întărirea sistemului imunitar
Având un conținut ridicat de antioxidanți, minerale și vitamine, fructele și legumele nu ar trebui să lipsească din dieta ta zilnică. Consumul acestora combate infecțiile, menține un nivel de hidratare corespunzător al organismului, protejează celulele și contribuie astfel la întărirea imunității. Încearcă să ai mese echilibrate și variate care să conțină atât vitamine, cât și proteine și carbohidrați pentru a-i asigura corpului tău aportul de nutrienți de care are nevoie pentru a funcționa eficient.
- În sezonul rece, suplimentele alimentare pot fi aliatul tău
Împreună cu o alimentație echilibrată, suplimentele contribuie la întărirea sistemului imunitar și la crearea unei bariere care să te protejeze de răcelile de sezon. În acest sens, te poate ajuta gama de suplimente Solgar, gama care îți pune la dispoziție diverse sortimente de vitamine și minerale necesare funcționării optime a organismului. Vitamina C este un aliat important al sistemului imunitar și o găsești cu ușurință pe vegis.ro. Aceasta, în combinație cu zincul, creează una dintre cele mai bune arme în lupta cu virusurile și bacteriile infecțioase care îți atacă imunitatea în sezonul rece. Esențială în lupta împotriva infecțiilor este și vitamina D care ajută la fixarea calciului în organism și sprijină funcționarea normală a sistemului imunitar.
- Somnul te ajută să îți menții sănătatea și susține în același timp și sistemul imunitar
Este bine cunoscut faptul că în timpul somnului organismul nostru eliberează un anumit tip de hormoni care contribuie la regenerarea țesuturilor. Un nivel ridicat al inflamației în organism afectează funcționarea optimă a sistemului imunitar. Cu toate acestea, o modalitate de a reduce inflamația este somnul care contribuie la scăderea acestui nivel și totodată la întărirea imunității. Conceptul de memorie imunitară este puternic susținut de perioadele de odihnă. În acest sens, pe durata acestora, organismul reține modul în care a fost atacat de un virus sau de o bacterie reușind să îl recunoască în eventualitatea unei reinfectări și având toate armele necesare pentru a o combate.
- Activitățile în aer liber ajută la întărirea sistemului imunitar
Fie că este vorba despre o plimbare în natură sau de activități efectuate afară, calitatea aerului inspirat este mai bună și contribuie la funcționarea optimă a sistemului respirator. Expunerea la soare este o sursă naturală de vitamina D, vitamina care ajută foarte mult sistemul imunitar. Un alt efect benefic al activităților în aer liber este reducerea nivelului de stres, stres care poate afecta imunitatea. Conectarea cu natura contribuie la buna funcționare a sistemului nervos și la eliberarea de factorii stresori.
Ține cont de aceste sfaturi ca să îți întărești sistemul imunitar și să te ferești de bacteriile și virusurile care îți pot provoca neplăceri.
Sursa foto: freepik.com