Odata cu eliminarea restrictiilor, majoritatea persoanelor urmeaza sa sarbatoreasca acest eveniment cu prietenii intr-un bar. Daca esti un proprietar de afacere la inceput de drum, atunci te vei bucura un numar semnificativ de clienti in fiecare weekend. Din acest motiv, poti sa marchezi un nou inceput prin a include in meniul tau aceste retete de cocktail racoritoare. Rezultatul final va fi ca persoanele care s-au bucurat de atmosfera din barul tau se vor intoarce cu prietenii lor, iar cifra ta de afaceri va cunoaste un success considerabil.
Iata cateva retete de cocktail care vor destinde atmosfera!
Cocktail cu vodka- o bautura impunatoare
Aplletini este cel mai provocator cocktail cu vodka pe care il poti servi clientilor tai la inceputul serii. Reteta acestei bauturi presupune o combinatie inedita intre vodka( 50 de ml), suc natural de mere (50 ml), cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita de sirop de artar. Acest cocktail cu vodka este renumit pentru potentialul sau de a incinge o petrecere la inceputul serii. Lamaia acrisoara contureaza aroma impunatoare a bauturilor dominante intr-o maniera complementara. Sucul de mere subliniaza gustul puternic al unui cocktail cu vodka, iar siropul de artar pune in valoare forta de savoare a combinatiei.
Cocktail Hugo- o bautura racoritoare si revigoranta
Cocktail-ul Hugo este recunoscut pentru caracterul sau revigorant si racoritor. Senzatia usor ascutita a modului in care se prelinge apa minerala pe esofag impreuna cu aroma intensa de Prosseco te va revigora atunci cand petrecerea s-a incins. Reteta de cocktail Hugo este urmatoarea: o parte lichior de flori de soc (30 ml), 5 parti de Prosseco premium rece (cca 150-200 ml), o parte apa minerala, un lime si 6-8 frunze de menta. In acest pahar, dominanta de aroma, Prosseco intensifica senzatia intepatoare a lime-ului acrisor unde cantitatea subtila de apa minerala actioneaza ca o parte complementara. Modul in care se intersecteaza caracterul racoritor al frunzelor de menta cu aroma acrisoara de lime reuseste sa confere acestei bauturi o forta de savoare revigoranta. Datorita aromelor complementare, cocktail-ul Hugo reprezinta aliatul care iti da energie sa continui petrecerea.
Cockatil cu rom- o bautura dulce
Pina Colada este un cocktail cu rom foarte renumit in randurile barmanilor pentru aroma sa intensa si dulce. Reteta implica 60 ml de rom alb, 90 ml suc de ananas, 20 ml crema de cocos si 15 ml suc de lamaie stoarsa. In ciuda faptului ca aroma de fruct domina cantitatile in aceasta bautura, romul isi releva caracterul puternic si impunator in paharul clientului. Astfel, se desfasoara o lupta de proportii pentru pozitia de protagonist in care fiecare ingredient incearca sa preia controlul in cocktail-ul cu rom, Pina Colada. Cu toate acestea, intotdeauna ananasul si romul declara pace in final, iar notele cremoase de cocos si cele cateva picaturi revigorante de lamaie confera bauturii o forta de savoare impresionanta. Pentru a servi un cocktail rece, poti sa achizitionezi o vitrina frigorifica cu usi glisante.
Asadar, daca esti un proprietar de bar la inceput de drum, atunci perioada de eliminare a restrictiilor va fi un punct decisiv pentru succesul afacerii tale. Din acest motiv, este important sa te asiguri ca experienta pe care o oferi prin ceea ce comercializezi va face o diferenta unica si impactanta.