Eruca sativa, planta ca a imprumutat si numele de rucola, poarta la noi denumirea de voinicica. Avand un gust placut racoritor, frunzele de rucola au un aport semnificativ de elemente nutritive si energizante foarte bune pentru organism. Este apreciata in curele de slabire si detoxifiere.
Timp de preparare: 15 minute
Numar de portii: 4
2 legaturi de rucola
1 ceapa uscata
2 rosii tari
2 catei de usturoi (optional)
6 masline Kalamata
3 linguri de ulei de masline extravirgin
2 linguri de otet alb
sare
piper alb
1. Curata frunzele de rucola si indeparteaza coditele. Spala apoi frunzulitele si taie-le in bucati marunte.
2. Clateste cele doua rosii in apa rece, decojeste-le cu grija si apoi taie-le cuburi.
3. Curata si toaca ceapa rosie in rondele fine de dimensiuni medii.
4. Pune toate ingredientele curatate mai sus intr-un vas special pentru salata.
5. Curata si zdrobeste usturoiul pentru a-l adauga compozitiei.
6. Taie maslinele in fasii subtiri.
7. Bate intr-un bol cu o furculita uleiul cu otetul, sarea, piperul si usturoiul; toarna amestecul peste salata.
8. Adauga maslinele, amesteca totul si serveste ca o gustare pentru o silueta de vis.
Informatii nutritionale pentru o portie: 208 calorii, 2 g proteine, 3 g carbohidrati, 18 g grasimi.
Rucola este o planta ierboasa, cu frunze crestate, asemanatoare cu cel de papadie, dar rotunjite la margini. Preluata din bucataria italiana, rucola este considerata ultima descoperire in materie de dietoterapie pe plan mondial, fiind si cea mai cautata salata din Europa Occidentala si din Statele Unite, unde este cunoscuta si sub numele de argula.