Un antrenament tonifiere este pe cât de variat, pe atât de eficient. Mixul de antrenamente intensive de la nivelurile 2 până la 3, conține mișcări cardio stimulatoare, tonifiere corp în picioare și pe podea, precum și elemente de întindere pentru mușchi supli și lungi.
Dacă te antrenezi în mod regulat îți îmbunătățești starea de fitness și lupți în mod specific cu kilogramele în exces. Începe întotdeauna cu o încălzire care te pregătește perfect pentru antrenament și ajută la prevenirea durerilor musculare și a rănirilor. Dacă vrei să te antrenezi scurt și clar, poți seta priorități specifice (de exemplu, rezistență/cardio sau tonifierea corpului).
Dacă faci în mod regulat antrenamente tonifiere și unități de anduranță, în mod natural vei dori să vezi rezultate și să obții mușchi tonifiați. Mulți se antrenează cu sârguință în sală și acasă și încearcă să-și dezvolte mușchii, dar totuși nu își ating idealul de corp tonifiat. De ce?
Antrenamente potrivite pentru tonifiere
În primul rând, vestea proastă este că tonifierea musculară este parţial genetică. Există tipuri de corp care câștigă multă masă în general în timpul antrenamentului și oameni care, indiferent cât de mult mănâncă și se antrenează, cu greu pot prezenta o creștere a masei musculare. În plus, corpul masculin este programat în așa fel încât să stocheze rezerve de grăsime în centrul corpului.
Vestea bună este că toată lumea are mușchi definiți, uneori fiind doar ascunși sub un strat de grăsime. Mușchii apar tonifiați doar atunci când stratul de grăsime de deasupra lor nu este prea gros. Pentru a-ți putea tonifia mușchii, ai nevoie de un antrenament constant de tonifiere pe de o parte și de o dietă corectă cu cel mai mic conținut posibil de grăsimi, pe de altă parte.
Pentru a-ți tonifia cu adevărat mușchii, trebuie mai întâi să acorzi o atenție deosebită dezvoltării musculare. Exercițiile de bază precum tracțiuni, presă pe bancă, genuflexiuni și deadlift-uri sunt deosebit de populare și eficiente deoarece vizează lanțuri musculare întregi și în același timp ard grăsimile nedorite.
Următorul pas este reducerea carbohidraților pentru a scădea procentul de grăsime corporală. Reglarea fină urmează apoi printr-un antrenament regulat și multă disciplină. Există o concepție greșită precum că, mai multe repetări cu greutăți mai ușoare vor defini corpul, dar nu este deloc așa. Stimulul muscular joacă un rol important și decisiv.
O metodă eficientă de antrenamente tonifiere este binecunoscutul antrenament HIIT. Avantajul este timpul redus, cu rezultate maxime. O unitate de rezistență scurtă și clară, sub forma unui antrenament tabata, este la fel de eficientă, pe care îl finalizezi direct după antrenamentul principal.
Elementele multi-sale pentru antrenamente tonifiere sunt recomandate în special pentru faza de definire, unde părțile musculare individuale pot fi antrenate eficient cu trageri libere de cablu. Dacă vrei să-ți tonifiezi muşchii și să-i dezvolți cu succes trebuie în primul rând, să-ți asculți corpul și să nu te lași descurajat de eșecuri. Dacă ai dubii, ai nevoie de antrenamente tonifiere variante și trebuie să aștepți reacția organismului. Din păcate, nu există o formulă magică.
De asemenea, trebuie să acorzi o atenție deosebită unei diete sărace în calorii, dar bogată în proteine. Un stil de viață sănătos are un impact semnificativ asupra tonifierii musculare.
Construiește antrenamente de rezistență
Pentru a-ți menține procentul de grăsime corporală cât mai scăzut posibil, trebuie să incluzi în mod regulat unități de anduranță pe lângă antrenamentul de forță. Oricine are puțin timp, arde kilogramele în plus cu sprinturi în urcare la cea mai mare viteză. Doar când grăsimea dispare, mușchii tăi arată foarte bine tonifiați.
Culturiştii se asigură, de asemenea, că corpul lor a stocat cât mai puțină apă pentru a maximiza masa musculară. Această deshidratare severă nu poate fi decât descurajată, deoarece practica este nesănătoasă și periculoasă și este rezervată doar sportivilor de competiție care știu exact ce fac.
Antrenamente tonifiere musculară: sfaturi de la profesioniști
Mulți pasionați de fitness își doresc cu ardoare să ajungă la idealul lor de corp tonifiat cât mai curând posibil atunci când se antrenează în sală. Dar, din păcate, adesea fără succes. De ce există oameni care au un corp sculptat în piatră în doar câteva săptămâni și alții care au nevoie de ani pentru a realiza acest lucru?
De ce alimentația adecvată este o piatră de temelie importantă pentru succesul antrenamentului și de ce varietatea în antrenament crește motivația? Există un antrenament minune pentru un corp tonifiat? Din păcate nu, pentru că fiecare reacționează diferit la antrenamente tonifiere.
În plus, există o anumită predispoziție care îți permite să construiești masa musculară mai repede decât alții. Nici obiceiurile alimentare nu trebuie ignorate.
De ce este varietatea atât de importantă în antrenamente tonifiere?
Varietatea de antrenamente te menține motivat mai mult timp. Cu sarcini de antrenament care nu se modifică pe o perioadă mai lungă de timp, mușchiul nu se mai poate dezvolta. Prin urmare, este necesară o ajustare a planului de antrenament după aproximativ 4 săptămâni, pentru a face progrese și a te menține.
Aceasta înseamnă noi stimuli pentru mușchi, folosind diferite metode de antrenament, precum creșterea greutății în pași egali sau antrenamente în funcție de timp sub tensiune, în locul metodei de antrenamente convenționale prin repetare.
Greutatea antrenamentului trebuie să se echilibreze astfel încât să fie posibile repetări între 6 – 12 sau o lungime de 20 – 30 de secunde. Variațiile pauzelor între exerciții, sunt de asemenea, importante.
Cât de important este antrenamentul de anduranță în plus față de antrenamentul de forță real?
Acest lucru depinde de obiectivul individual de antrenament. Antrenamentul de anduranță trebuie să facă parte din fiecare plan de antrenament de tonifiere musculară. Poți da preferință antrenamentului pe intervale de mare intensitate.
Metoda intervalului se caracterizează prin faptul că sarcina nu este continuă, ci mai degrabă la intervale. Intensitatea stresului este practic în intervalul de tranziție aerob anaerobă. Pauzele sunt alese aici, astfel încât să nu aibă loc recuperarea completă.
De ce antrenamentul cu aparate multi-sale este atât de eficient pentru tonifierea mușchilor?
În timpul antrenamentului liber cu scripetele cu cablu sau cu gantere, nu este antrenat un singur mușchi izolat, ci mai multe lanțuri musculare. Aceasta înseamnă că sunt folosiți un număr mare de mușchi, care susțin mușchii principali în mișcarea lor efectivă. Ca rezultat, sunt eliberați mai mulți hormoni, mușchii sunt formați și coordonarea intermusculară este antrenată și tonifiată.