Printre numeroasele metode prin care poti gati carnea, gratarul se afla pe lista celor mai populare si apreciate.
Carnea de pasare de curte este delicioasa, iar cand este gatita pe gratar devine si mai buna, capatand o aroma si o textura ce sunt irezistibile. Continua sa citesti si afla de ce si cum poti pregati o masa satioasa, gustoasa, in cativa pasi simpli!
Alege carne de calitate
Deoarece sunt hranite doar cu cereale, au acces la curti exterioare si nu traiesc intr-un mediu stresant, pasarile de tara sunt mai sanatoase. Asadar, atunci cand alegi carne de pasari de curte stii ca ai ales o carne de calitate, satioasa si cu o aroma aparte.
De asemenea, cu cat carnea este mai proaspata, cu atat calitatea preparatelor va fi mai buna. Daca te intrebi de unde sa cumperi carne de pasare de curte cat mai buna, verifica oferta disponibila online. Tot mai multi fermieri locali isi comercializeaza produsele si livreaza doar cele mai proaspete produse.
Fregazeste si marineaza carnea
Marinarea carnii de pasare este un pas esential prin care nu doar adaugi o aroma delicioasa carnii, ci o si fragezesti.
Carnea de pasare de tara are o textura mult mai tare decat a pasarilor pe care le gasesti de obicei in comert, asadar, fragezirea devine un pas pe care nu trebuie sa il sari. Incearca diferite combinatii de ingrediente, precum ulei de masline, ierburi proaspete, usturoi, zeama de lamaie sau iaurt, care sa dea gust, dar si sa inmoaie carnea de pasare de tara.
Carnea ar trebui sa stea in marinada de la cateva ore, pana la o zi. Pentru o friptura de pasare cu adevat delicioasa, poti pune carnea la marinat cu o zi inainte sa faci gratarul.
Preincalzeste gratarul
Asigurata-te ca gratarul este cat mai incins inainte de a pune carnea de pasare pe el. Astfel, se va gati uniform, interiorul va fi fraged, iar exteriorul va deveni crocant.
Totusi, trebuie sa fii foarte atent, deoarece o temperatura mult prea mare va arde exteriorul carnii si o va lasa cruda la interior, iar o temperatura scazuta va face carnea sa se usuce inainte sa fie gatita complet.
Nu intoarce carnea prea des
Dupa ce ai pus carnea pe gratar, evita sa o intorci prea des. De fiecare data cand intorci bucatile de carne de pasare de curte, caldura se pierde, iar crusta este mai putin crocanta.
In general, pentru pui, este recomandat sa gasesti fiecare parte intre 5 si 7 minute.
Lasa carnea de pasare de curte sa de odihneasca inainte sa o servesti
Dupa ce ai gatit carnea de pasare pe gratar, este important sa o lasi sa se odihneasca timp de cateva minute inainte de a o taia si de a o servi.
Acest pas permite sucurilor sa se redistribuie in interiorul carnii, astfel incat sa obtii o textura suculenta si o aroma mai intensa. Acopera carnea cu o folie de aluminiu sau un bol de metal pentru a pastra caldura.
Urmand acesti pasi poti pregati usor si simplu o masa cu adevarat gustoasa. Pentru urmatorul gratar pe care il vei face, alege carnea proaspata de la ferma Ograda Verde – pasari crescute intr-un ritm natural, gust si textura de neegalat!