Pentru materia prima, de baza, magazinul online specializat bulbi-flori.ro iti este la dispozitie in permanenta cu o multime de soiuri de arbori si arbusti sau stoloni aflate intr-o oferta avantajoasa de pret, care se pot transforma cu usurinta intr-o recolta bogata.
Uite 4 aspecte principale pe care sa le ai mereu in vedere in ceea ce priveste procesul de plantare si cultivare de pomi fructiferi.
Pregatirea terenului
Ca sa te poti mandri cu o livada bogata si cu roade pe masura, terenul pe care urmeaza a fi plantati acele sortimente favorite de pomi fructiferi care sunt la mare cautare in zona ta trebuie sa fie pregatit corespunzator.
Culturile bio necesita cea mai mare atentie caci, solul are nevoie chiar si de 5-7 ani pana cand se reduce din prezenta anumitor anumitor poluanti sau substante ce nu sunt benefice dezvoltarii, indeosebi daca acesta a avut initial alta destinatie de uz.
Alegerea pomilor fructiferi si a soiurilor
Nu te grabi sa alegi pomi fructiferi! Poti tine cont de preferintele proprii in materie de fructe, dar nu uita totodata ca vei dori la final sa te adresezi unui numar cat mai mare de clienti, deci cantitatile vandute ar trebui sa fie destul de generoase si specia de pomi fructiferi sa nu fie greu de intretinut sau incompatibila cu conditiile regiunii in care vor fi plantati acestia.
In plus, poti avea mai mult de castigat daca de exemplu, in detrimentul unor sortimente clasice, alegi niste specii inedite precum merele cu miez rosu, cirese mari si dulci sau piersici plate. Bineinteles, acestea sunt doar cateva recomandari.
Asigurarea unei distante optime de plantare
Ca sa stabilesti cat mai precis numarul estimativ de pomi fructiferi necesar va trebui sa analizezi gradul de dezvoltare pe care-l pot atinge la maturitate in raport cu suprafata disponibila. In acest fel vei fi apt sa asiguri o distanta optima de plantare intre pomi pentru ca fiecare dintre acestia sa primeasca nutrientii de care au nevoie si sa se dezvolte corespunzator. Asa ca nu te grabi sa-i plantezi unul langa altul, caci asta te poate duce in ipostaza nefericita de a avea roade putine sau deloc. In plus, nu achizitiona niciodata un numar fix, ci mereu cativa pomi extra. Exista situatii exceptionale la care unii pomi nu se prind sau mor din diferite motive pe care nu le poti controla intotdeauna.
Pregatirea radacinilor
Nu in cele din urma, inainte de plantare trebuie sa asiguri si o pregatire corespunzatoare a radacinilor pentru cea mai mare majoritate dintre varietatile de pomi fructiferi disponibili pe piata. Cea mai recomandata este mulcirea radacinilor prin ungerea acestora cu un amestec format din apa si pamant. Ulterior sunt plantati in sol, udati si fertilizati in mod corespunzator.